Allt om att köpa fastigheter i Italien – hur man inte faller för bedragare och minimerar riskerna.

Все о покупке недвижимости в Италии

God dag, våra kära läsare och de som vill köpa fastighet i Italien!

Vår ryska fastighetsbyrå i Ligurien "Studio Immobiliare Russo" SRL är belägen i staden San Remo och vi arbetar framgångsrikt på den liguriska fastighetsmarknaden, dess köp, uthyrning av villor, hus, lägenheter och lägenheter. Jag kommer att försöka, med exemplet från vår region Ligurien, att beskriva grunderna angående fastigheter i Italien.

Mitt namn är Alexey Azarov, jag är delägare i vår fastighetsbyrå för den rysktalande befolkningen, och jag skulle vilja beröra inte bara att köpa fastigheter i Italien, den här artikeln är här , men också hur man inte faller i händerna på skrupelfria fastighetsmäklare. Hur man inte är i händerna på bedragare, vilka är spelreglerna för att köpa, sälja och hyra fastigheter i Italien. Som jag skrev ovan är vi i Ligurien och jag kommer att skriva till alla som blev kära i vårt blomsterland, steg för steg information, en snabbguide eller, som man säger, ett cheat sheet))) Låt oss börja ....

Det finns en idé att köpa fastighet i Italien - det är dags att agera.

Allt börjar som alltid med en idé tidigt på söndagsmorgonen, eller vice versa på middag med vänner som redan har köpt en villa eller lägenhet i Ligurien. Du, precis som de andra 95 % av fastighetsköparna, kommer att gå online och surfa på dess vidder natt och dag på jakt efter vad du vill ha. Låt oss först ta en titt på webbplatserna. När vi till exempel startade fanns det väldigt få fastighetssajter i Ligurien, nu, efter ett tag, finns det ett stort antal av dem. Vad du bör vara uppmärksam på på byråernas webbplatser:

Företagskontor i Ligurien

1) Finns det ett riktigt kontor för detta ryska fastighetsbolag i Ligurien och i Italien i allmänhet - eller säljer de bara villor, lägenheter, hus och lägenheter vidare. Detta är viktigt - jag ska förklara varför: en fastighetsmäklare som arbetar för oss i Ligurien måste veta allt om sin egendom. Om han sitter i Moskva och inte har sett denna villa för 3 000 000 euro är sannolikheten stor att du får falsk information. Eftersom han kommer att ringa den italienska byrån, så kanske den här byrån tog den här villan från en annan byrå och så vidare. Som ett resultat har en fastighetsmäklare i Moskva inte en fullständig bild - både informativ och juridisk. Han vet inte om fastigheten har en belastning eller någon annan möjlighet, dock om handlingarna och den juridiska sidan senare. En fastighetsbyrå måste ha sitt kontor och riktiga mäklare i Italien, annars riskerar din säkerhet och garantier för transaktionen.

Tänk själv till exempel – chefen Masha, som jobbar i Super Company, lovar dig panoramautsikt över havet, fyra sovrum, en lummig trädgård och en efterlängtad tystnad. Masha vet dock inte att även om det finns utsikt över havet är det kantigt, och ett vackert foto togs i ett annat område för entourage. Masha känner inte till att det fjärde rummet gjordes olagligt, eftersom ägarna rev skiljeväggen utan att godkänna ombyggnaden i kommunen, och slutligen tror Masha inte att vägen under fönstren och dånet från motorcyklar har en dålig effekt på invånarnas välbefinnande, och bränsle och smörjmedel i grundvattnet - till en trädgård som var frodig en gång i tiden, tills den torkade ((((.

Varje byrås uppgift är att sälja, ja! De letar efter byråer som vår och vill jobba med dem. Allt detta är underbart, men kvaliteten på tjänsterna sjunker kraftigt, eftersom du redan från Moskva eller Khabarovsk till en början kan bli vilseledd. DÄRFÖR ÄR KONTORET FÖR EN FASTIGHETSFÖRMÅL I ITALIEN OBLIGATORISKT .

Falska annonser till försäljning och uthyrning

2) En vanlig "anka" är att lägga ut redan sålda lyxvillor, hus, lägenheter eller lägenheter på tomten. Systemet är enkelt och gammalt som världen. Skrupelfria byråer uppvisar redan sålda, och i värsta fall - obefintliga föremål på platsen. Ofta fördubblats i pris för att locka er kunder. Samvetsgranna myndigheter anger till exempel alltid på varan om den är såld. Det vill säga, de lämnar sådana annonser på webbplatsen endast för att inte producera "bortskämda" länkar och för att inte förlora positioner på Internet. Här är det absolut inget fel, du ser direkt - SÅLD. Men om du ringer chefen och först under samtalet får reda på att föremålet är sålt uppstår många frågor och missförstånd. Varför tog de inte bort det, angav inte på webbplatsen att det var sålt. Och naturligtvis erbjuds du omedelbart andra alternativ, mycket mindre attraktiva. För noggrannhetens skull noterar vi dock att vad som helst kan hända, och i höjd med säsongen kan folk glömma bort att ta bort annonsen eller kryssa i rutan "såld". Men oftare än inte innebär närvaron på platsen av redan sålda fastigheter utan detta märke att du har att göra med en byrå som inte arbetar med fastighetsägare, men med andra byråer som inte vet att någon fortfarande har sin gamla annons relevant. .

Licens för att arbeta som fastighetsmäklare i Italien

3) Samvetsgranna ryska fastighetsmäklare i Italien och Ligurien är skyldiga att på sin webbplats ange företagets juridiska namn, skattebetalarens nummer, licensnummer för rätten att bedriva fastighetsverksamhet, auktoriserat kapital. Till exempel, så här:

Om så inte är fallet, HAR DE INGEN RÄTT ATT SÄLJA i Italien. Detta är lagen. Byråer som har skapat filialer i Ryssland är också skyldiga att ange denna information, tyvärr vet få människor om det (((. I Italien, för att försumma denna regel, får företag som illegalt säljer fastigheter i landet allvarliga böter och stängs, liksom eftersom bedrägliga webbplatser stängs Så, den som varnas är beväpnad, sajter utan licens för denna typ av aktivitet är farliga eftersom i händelse av dåliga omständigheter när du köper fastigheter i Italien, kommer du inte att ha någon att stämma och du, efter att ha betalat stora utgifter, kommer att stå kvar med en näsa ((Fråga licens omedelbart efter möte med en fastighetsbyrå. Om de börjar tveka och inte ge det, kan du lugnt sluta arbeta med dem, även om de hade en bra fastighet. Din säkerhet är viktigare.

Utbetalning av mäklarprovision

4) Information om belöningen på sajten är också viktig. Återigen, skrupelfria "återförsäljande" byråer gillar inte att omedelbart informera kunden om belöningen i händelse av en transaktion. Och först då, under ingåendet av transaktionen, börjar obehagliga överraskningar komma ut för dig. Låt oss ta allt i ordning. I Italien betalar säljaren och köparen fastighetsbyrån 3 % av det totala beloppet för transaktionen. Det vill säga om en villa i Ligurien kostar 1 000 000 euro så betalar du 30 000 euro och här är det första "bakhållet" - PLUS IVA. Om de skriver eller pratar om belöningar, är de alltid tysta om detta lilla och knepiga betalningsmoment. I Italien är IVA en analog av rysk moms, den är lika med 22 %, vilket innebär att du fortfarande måste betala 6 600 euro till dessa 30 000 euro. Totalt 36 600. Beloppet är inte litet ser du, det skulle räcka att köpa kontorsutrustning för hemmet.

Men detta är halva besväret, ofta byråer i Moskva, för att tjäna en vinst, förklarar sig tariffer upp till 7% + moms från transaktionen. Låt mig återigen påminna er om att i Italien får byrån 3 procent. Vi förstår alla: självklart måste alla tjäna pengar, men mellan oss är att överbetala, förutom 36 600, ytterligare 48 800 om 7% (igen, vi tar en villa för 1 000 000 euro) redan ett mycket allvarligt belopp. Kunder kom till oss med berättelser om hur vissa företag lyckas debitera framtida kunder 1 000 euro eller mer för att träffa dem och köra runt objekten. Detta förefaller mig vara ett grovt brott, för om du sedan köper fastigheter från en byrå, då är det de stoppar i tanken bara 100 euro, då kommer de att betala av sig hundratals gånger. Och om du inte köpte det betyder det att de inte fungerade bra eller att du inte gillade någonting, detta händer också. GE INTE PENGAR I FÖRHÅNG FÖR ÖVERFÖRING OCH VISNINGAR.

Om huvud- och nyckelpunkterna på sajterna tror jag, sa han. Nåväl, låt oss spänna fast våra säkerhetsbälten och åka till Italien, Ligurien!

Hur man tar sig till Ligurien

Efter att du redan har bestämt dig för regionen Italien måste du ansöka om ett turistvisum typ "C", köpa en flygbiljett och boka hotell. Ligurien är en region som ligger nära gränsen till Cote d'Azur i Frankrike och närmaste flygplats från San Remo är till exempel i Nice. Du kan naturligtvis också flyga till Milano eller Genua, men innebörden av att resa till din stad är densamma. Många vet inte hur man tar sig från Nice flygplats till San Remo, Bordighera, Ventimiglia. Låt oss börja enkelt, med grunderna. När du anländer till vilken flygplats som helst i Europa kan du alltid:

• att hyra en bil

• Ta tåget

• köpa en bussbiljett

I Nice, efter att ha anlänt till terminal 1 eller 2, kan du göra detsamma. Biluthyrningskontoret ligger i den andra terminalen, liksom bussarna. Med buss kan du ta dig till tågstationen, där du kan ta en biljett till Ventimiglia, tåget går inte längre. Och med Ventimiglia kan du resa över hela Italien, huvudsaken är att det finns järnvägsstationer. Till exempel i Ospedaletti finns det ingen järnvägsstation och därför måste du komma antingen till Bordighera eller San Remo.

Att hyra en bil i Nice är också en enkel sak, du behöver bara ha ett kreditkort och ett internationellt körkort med dig. Det är bättre att boka i förväg. Var uppmärksam på själva bilen, den måste tvättas. Om det finns repor eller defekter på kroppen, ange omedelbart detta på kvittot, annars kan det hända att ditt spärrade belopp från kortet inte återbetalas helt. Detta är en vanlig praxis på Côte d'Azur i Frankrike.

Regelbundna bussar avgår också från den andra terminalen i staden Nice. Där kan du ta en biljett till Ventimiglia eller San Remo. Bussar går varje halvtimme.

Det första mötet med fastighetsmäklare i Ligurien - vad du behöver vara uppmärksam på

Efter en tröttsam flygresa, en resa till ett hotell eller vänner bokar du ett möte med rysktalande fastighetsmäklare. Förutom den vanliga sällskapligheten, artigheten och hundraprocentiga kunskaper om alla objekt, bör en bra fastighetsmäklare i Ligurien och i allmänhet i Italien kunna italienska väl. Utan det är förhandlingar orealistiska. Jag har redan skrivit till dig om närvaron av ett kontor på byrån. Så på plats kommer det redan att vara klart var du är. Ofta undertecknar företag som är värd för dussintals länder på en plats samtidigt tvivelaktiga kundserviceavtal med italienska byråer. Och översättaren Zina blir mäklare för en timme eller två.

På fastighetskontor, på den mest framträdande platsen, hänger som vanligt samma licens för denna typ av verksamhet.

Men ofta öppnar våra ryska flickor, efter att ha gift sig med en italienare, på grundval av hans licens, sin egen byrå med honom. Det finns inget brottsligt här, många gör det. Italienarna gör detta hela tiden sinsemellan.

Inspektioner och presentationer av liguriska fastigheter

Vidare är det mycket viktigt att agera enligt planen. Sedan ofta, när mäklare ser att du inte gillade något av det du valde under 2 månader på sajten, eftersom det visade sig att bilderna alla är lögner, och Photoshop kunde användas lite mer blygsamt, börjar de ta dig genom bergen och dalarna med fraser som "Men du kan ringa in ett ställe till." Jag säger direkt - MIRAKEL HÄNDER INTE . Det vill säga, det finns, naturligtvis, men överenskom i förväg))) Det är inte värt att åka dit, jag vet inte, var. Personligen föredrar jag att spara dina nerver och viktigast av allt - tid. Eftersom det är orealistiskt att plötsligt hitta 4 nya villor eller ett par lägenheter på en timme, ännu bättre. Om de finns, varför utvisades de inte omedelbart? Kanske skriver jag väldigt kräsen, men när våra kunder inte inspireras av någonting tar vi till exempel en time out, skickar all information och bokar nya tider.

Rättsliga dokument för fastigheter i Italien

Uraaaaaa!!! Du gillade äntligen en underbar villa eller rymlig lägenhet i Ligurien, vad händer härnäst? Därefter måste du kontrollera dokumenten för deras juridiska renhet, och här, som alltid, spelar din fastighetsbyrå en viktig roll, hela transaktionen beror på det. Jag råder dig att kontrollera hela paketet med dokument i förväg och kontrollera med notarie om allt är i sin ordning med handlingarna, oavsett byrå. Men även här finns det många småsaker som jag inte kan beskriva i en artikel. Var dock uppmärksam på:

  • korrekt planering;
  • byggnormer;
  • energiklass;
  • hur mycket skatt du betalar;
  • bostadsrättsregler;
  • betalning av alla skulder av säljaren;
  • belastningar.

Listan är förstås ganska lång, men jag namngav den främsta. Om det finns belastningar är det nödvändigt att klargöra vilka, om pant eller fastighet är pantsatt, är det inget att oroa sig för. Vid tidpunkten för notariehandlingen återbetalas dessa belastningar. Men om det finns UZO FRUTTO (usufrutto), var på din vakt.

Var mycket allvarligt uppmärksam på layouten av huset eller lägenheten. Den ska motsvara det senaste matrikelutdraget. Om väggarnas gränser inte sammanfaller med verkligheten, måste du ta reda på det, eller så är det en snabb ombyggnadsprocess, eller sträckt ut i flera år. ELLER KAN OMPLANERINGSPROCESSEN INTE LEGALISERAS ALLS.

Metratura hemma eller hur de kan lura

Ibland vet vi inte förrän en fullständig kontroll exakt vad som är bilderna från en given villa eller lägenhet, eftersom det alltid finns fallgropar. Men så fort kunden har uttryckt sin bestämda avsikt att köpa en villa eller lägenhet påbörjar vi omedelbart en rigorös kontroll av allt, inklusive mätarna. Låt oss berätta vad nyanserna är.

Ligurien-regionen ligger i ett bergsområde, och dessa marker är betecknade som "jordbruksmarker" här, inte alla naturligtvis, men huvuddelen. Därför byggs 95 % av villorna och husen i Ligurien enligt följande: övervåningen är ett bostadsområde, nedre våningen är ett icke-bostadsområde för hö och traktorer. Därför, om ditt hus är 300 m2, anses mycket ofta minst hälften av det vara "icke-bostadsområde". Och om du ser 5 sovrum i villan är det mycket möjligt att du officiellt kommer att underteckna ett dokument hos notarie, där endast två sovrum visas. Italienarna gör så klart vackra marmorsalar och sovrum i den nedre delen. Men officiellt kan detta inte göras, även om alla gör det. Eftersom lagen som antogs i Ligurien trotsar verkligen logiken. Om det är för jordbruksändamål så är halva huset en lada?.. Strunt såklart, men vi lever alla här med detta. Det viktigaste är att du känner till denna nyans. Magazino är den icke-bostäder delen. Var uppmärksam på detta. All din sorg kommer att vara att du under återförsäljningen kommer att se alla dina brister, som både säljaren och fastighetsbyrån hade kunnat tiga om.

Så många byråer förvränger ofta de faktiska siffrorna för fastighetsfilmer. För dem är det viktigaste att sälja den till dig. FRÅGA OMEDELBART OM WEBBPLATSEN FÖR BOSTADSÄNDAMÅL.

Och det viktigaste att veta: Notarien tittar bara på de handlingar som finns i Matrikelförteckningen, han går inte ut för att kontrollera huset, vilket innebär att var vaksam själv, se vad du skriver under i notarialhandlingen. Den som varnas är beväpnad.

Gott humör till dig och var försiktig när du väljer en rysk fastighetsbyrå i Italien!