Italiens största evenemang - Salone del Mobile Milano 2021 - Super Salon i Milano

Det blir ett nytt format som kurateras av Stefano Boeri och meddesigners: Andrea Caputo, Maria Cristina Didero, Anniina Koivu, Lucas Vegvert och Marco Ferrari och Eliza Pascual från Studio Folder.

Förberedelserna för supersalongen pågår för fullt och kommer att äga rum den 5 till 10 september på Fiera Milano Rho.

Detta kommer att bli en unik händelse, inte bara för proffs utan även för allmänheten, en attraktiv och kommunikativ kraft. Det föreslagna formatet är ett stort designbibliotek med fokus på uppmärksamhet och omsorg för bostadsutrymmen.

Vid ingången till Porta Est -mässan, tack vare Forestami -projektet, skapas ett grönt entréområde med 200 träd, som i slutet av evenemangets sex dagar planteras i storstadsområdet Milano.

Utställningen på mässan är avgränsad och kommer att varvas med tematiska zoner och stigar. Triennial Milano kommer att bli ett nav i stadens ”supersalong”, med ett kulturellt erbjudande som, förutom utställningar, kommer att presentera en rad ännu ej publicerade projekt.

I detta projekt kommer kombinationen av digital och fysisk närvaro att ge en givande upplevelse för intressenter. Den nya Salone del Mobile -plattformen har utvecklats med en original displaydesign för att få användaren till handling före, under och efter sitt besök.