"Smart home" i italienarnas hem

Dagens artikel handlar om hur italienare öppnar sina dörrar för artificiell intelligens.

Smarta apparater och lösningar för hemmet: uppvärmning, luftkonditionering, elsystem, styrsystem för fönster, dörrar och inbrottslarm kommer alltmer in i vårt dagliga och inhemska liv. Och allt detta kallas med ett ord - det intelligenta systemet "Smart Home"

Enligt en undersökning av italienare, som kan ses fritt på Internet, är Smart Home -systemet nu att föredra framför flera år sedan.

Bland de produkter som italienarna föredrar, har förutom hemmasäkerhetslösningar som dörr- och fönsterlarm, videoövervakning följande Smart Home -produkter kommit in på marknaden under de senaste två åren: Google Home och Amazon Echo och är några av de bästa erbjudandena . För Google Home Mini varierar priserna från 29,99 € per erbjudande: röstkommandokontroll, som ansluter till enheter för att spela musik, svarar på frågor, läser nyheter, väderprognoser, larmar, kontrollerar kompatibla smarta hemenheter, upp till 150 € för andra generationen Echo Plus -modeller.

Inom hushållsapparater är den mest populära den smarta tvättmaskinen, ansluten till Internet och programmerad via en speciell applikation. Programmet låter dig övervaka och hantera din tvätt när som helst, var som helst, spåra din energiförbrukning med hjälp av tvättcykeln, varierande mellan tvättprogram som hjälper dig att spara energi och minska driftskostnaderna för ditt hem i Italien. En annan viktig enhet är de smarta TV-apparater som finns i de flesta italienska hem, med olika priser och modeller, men alla med internetrelaterade funktioner och tjänster.

Mer nisch är lösningar för uppvärmning och luftkonditionering: pannor, termostater och luftkonditioneringar anslutna till talassistenter och som kan ge betydande energibesparingar. Betydande tillväxt i erbjudanden i Italien har setts inom belysningslösningar: anslutna lampor, Wi-Fi-switchar och smarta uttag, som alltmer testas i italienska hem.