Ancona -regionen i Italien

Ancona -regionen, som ligger i hjärtat av Italiens Adriatiska kust, är den enda stora hamnen i huvudstaden Marche.

Klimatet i regionen är allvarligt - det är en signifikant skillnad mellan vinter och sommar: på vintern är det ganska kallt och frostigt, och på sommaren flyr de från värmen på underbara sandstränder

Städerna i regionen är små men vackra, och var och en innehåller sin egen unika arkitektur och historia.

Marche producerar olika typer av pecorino och ricotta. Köttdelikatesser görs också i regionen: Salame di Fabriano, Prosciutto di Montefeltro. Och i Ancona odlas oliver som sedan fylls med kött blandat med ägg och parmesan och friteras. Marche är känd för det vita vinet Verdicchio del Castelli di Jesi med en stark doft och lite bitter smak, som produceras i amforaformade flaskor. Lokalt vitt vin Bianchello del Metauro är värt att prova.

Köket på Marche -kusten är rikt på skaldjur. Av rätterna sticker Brodetto ut - en tjock fisksoppa gjord av minst 13 typer av fisk. I det inre av regionen äter de tagliatelle och annan hemlagad äggpasta.

Vita tryffel uppskattas särskilt av finsmakare, rätter med tillägg av riven tryffel presenteras i menyn "haute cuisine". På vintern är de mindre värdefulla svarta tryfflarna dock utbredda och de jagas ofta av både turister och italienare själva.