Uppehållstillstånd (uppehållstillstånd) i Italien

Varför behöver du uppehållstillstånd i Italien? För att lagligt stanna i landet och använda ett antal tjänster och möjligheter i detta land.

Låt oss ta reda på vilken typ av dokument det är och hur det ser ut.

Detta är ett vanligt plastkort med ett chip med data: namn med foto, födelsedatum och födelseort, skattenummer, utfärdandedatum och hur länge. Om det finns barn, indikeras de samma. Förresten, en nyans för barn: ett separat kort utfärdas för minderåriga och ett särskilt uppehållstillstånd för barn utfärdas för barn från 14 till 18 år.

Hur får man uppehållstillstånd i Italien? Det är möjligt via posten. För att göra detta måste du fylla i ett specifikt paket med dokument. Det bör noteras att varje typ av uppehållstillstånd har sin egen uppsättning dokument som bifogas ansökan.

Om du bestämmer dig för att förlänga uppehållstillståndet måste du göra en begäran 60 dagar före utgångsdatumet (om det var ett år) eller 30 dagar (om det utfärdades i mer än ett år).

Det händer att du missade tidsfristen, då måste du för de italienska myndigheterna bevisa allvaret i orsakerna till att detta hände. Men detta måste göras inom 60 dagar från det datum då uppehållstillståndet löpte ut och från hur situationen var.

I nästa artikel kommer jag att tala om de krav som ställs av de italienska myndigheterna för förlängning av uppehållstillståndet.