Fastigheter i Imperia

Fastigheter i Imperia har nu blivit mycket populära i Ligurien. Imperia, provinsens administrativa centrum, har fått sitt namn efter floden Impero. Staden bildades 1923 genom sammanslutningen av Oneglia och Porto Maurizio, samt stadsområdena i ytterligare nio stadskärnor. Porto Maurizio, som ligger väster om Impero , på en udde vid havet, är helt klart turismorienterad. Stadens historiska centrum, Paraiso, som har varit nära förknippat med Genua sedan 1200-talet, har en stark medeltida färg.

Oneglia, tvärtom, är imperiets industriella "hjärta"; historiska byggnader här har också ett medeltida ursprung, men den mer arkitektoniskt intressanta delen av staden är Dante Square och Bonfante Street, som utvecklades på 1800-talet. Rådhuset (Municipio), postkontoret och torget på Victory Square, skapade under den fascistiska perioden, under bildandet av den nya staden, ligger mellan de två centrumen, Oneglia och Porto Maurizio.

Skillnaderna av en smal lokal karaktär mellan dessa två centra förblev dock mycket starka fram till de senaste decennierna: Imperiet har idag två före detta stadshus, två katedraler och till och med tre himmelska mecenater. Om Porto Maurizios historiska centrum är en typisk medeltida by, kännetecknas imperiets fastland av närvaron av monument av barockarkitektur som går tillbaka till 1600- och 1700-talen, perioden för områdets kulturella och ekonomiska storhetstid.

Utan tvekan särskilt i Oneglia, byggnaden i den tidigare kommunen: byggt på 1890-talet efter långa förseningar på grund av brist på medel, fick rådhuset en pseudo-medeltida stil. Du kan också se Doriapalatset, som sedan urminnes tider var en feodal bostad, senare förvandlats till en karakteristisk renässansherrgård. Slutligen får man inte missa Olive Museum som inrättats av bröderna Carly bredvid deras berömda fabrik.

Att besöka detta museum innebär att göra en sorts utflykt till olivernas historia, tacksamma träd som är så viktiga för ekonomin i den lokala regionen, med knappt odlad jord.