Köp fastighet i Bordighera

Att köpa fastighet i Bordighera är nu en bra investering. Hus, villor och lyxiga lägenheter kan alltid hittas här och köpas.

Bordigheras historia är mycket rik. Enligt historiska bevis fanns det befästa liguriska bosättningar i kullarna nära staden Bordighera med anor från 500 -talet f.Kr. Under den romerska kejserliga tiden fanns en jordbruksuppgörelse i detta område, nära Julius Augustus -vägen, som öppnades 13 f.Kr.

Den påvliga tjuren 1296 nämner en plats med namnet Burdigeta, som var under kontroll av närliggande Ventimiglia. Grundlagen hänvisar dock bara till 1470, då en befäst bosättning dök upp på kullen St. Ampelia. Det milda klimatet under vintermånaderna, som existerar på grund av territoriets särställning. Gamla stan, med rötter i Kap Ampelio, skiljs av Roma Street från de urbaniserade områdena under 1800- och 1900 -talen, där villor, eleganta bostäder och hotell från början av 1900 -talet följer varandra, nästan alla i en förfinad Frihetsstil. Bordighera är känt som "palmens drottning", men här växer inte bara palmer utan även oliv- och citrusträd, Medelhavsbuskar. Naturen här är en frodig växling av olika grönska, i harmoni med stadsutvecklingen. Vi rekommenderar dig att besöka Vinterträdgården, kyrkan St. Maria Magdalena från 1600 -talet och aposteln Bartholomews oratorium från 1400 -talet. Hamnen i Bordighera är den sista turisthamnen före den franska gränsen.