Italien: framtidens fastigheter, vad blir det?

Pandemin visade att befolkningens inkomstnivå har minskat över hela världen och att efterfrågan och behovet av billigare bostäder har ökat. Men dröm inte att utvecklare skulle sänka priserna avsevärt. Men du kan analysera andrahandsmarknaden, och du hittar säkert dumpningserbjudanden där.

Som praktiken visar kommer fastighetsbyggandet att fortsätta ändå, bara med minskad omsättning. Därför kommer det förslag på elitboende och mer ekonomiska alternativ. I framtiden bör vi förvänta oss att bygga ett budgetboende: med en grov finish, mindre torg med ett minimum av infrastruktur.

Men det är klart att byggnadsnivån och procentsatsen för dyrare och budgetfastigheter i olika regioner i Italien inte är densamma. Detta påverkas av levnadskostnaderna i regionen, befolkningens inkomstnivå. På de platser där människor med en högre inkomstnivå rusar, är byggandet av budgetfastigheter inte lönsamt. Och omvänt, där medelklassen bor, är byggandet av elitbostäder där inte helt lämpligt.

Under pandemin började människor tänka på fjärrkontroll av sitt hem. "Smart home" är inte längre kitsch, utan en nödvändighet! Att förvalta ett hus tusen kilometer bort är bekvämt och nödvändigt när gränserna är stängda och det finns röda och orange zoner.

Och även i samband med utvecklingen av teknik inom konstruktion är utvecklare intresserade av att minska kostnaden för köparen. Många anläggningar under uppbyggnad tillhandahåller ett automatiserat registreringssystem, speciella system för rymddesinfektion och mycket mer.

Mark i Italien är dyrt, så konstruktion är efterfrågad, där det är tillåtet för höghus, med en utvecklad infrastruktur, i proportion till befolkningstillväxten. Därför kommer det att finnas en efterfrågan på småhus med egen tomt, pool och personligt utrymme.

Det här är mina allmänna synpunkter på fastighetsmarknaden i nuet och att komma lite före mig själv. Allt flyter på. Allt förändras, förhoppningsvis till det bättre. Vi är optimister!