Köp eller hyr ett hus i Italien? Bostadsvalguide Baserat på fallet Milano, Rom och Neapel

Låt oss ta reda på i vilka italienska distrikt i dessa huvudstäder det är bekvämt att hyra eller köpa fastigheter.

Efter pandemin förbättras livet på fastighetsmarknaden i Italien långsamt, räntorna återhämtar sig något, bolånen är fortfarande intressanta för många italienare. Uthyrningar har misslyckats på grund av pandemin, men återhämtning är möjlig under de kommande månaderna eftersom efterfrågan är där.

Jag får ofta frågan om vad som är mer lönsamt: att betala inteckning eller hyra, särskilt när du inte kan täcka 20% av fastighetens förskottsvärde.

Med hjälp av exemplet på en genomsnittlig trerumslägenhet belägen i följande distrikt: centrum, nära centrum och förorterna till Italiens huvudstäder: Milano, Rom och Neapel, kommer vi att överväga alternativen för att köpa bostäder.

Nuförtiden, mer än någonsin, är det mest lönsamma att köpa italienska fastigheter i periferiområdena, där priserna är lägre. I centrala och centrala områden kan hyra vara billigare än att köpa.

Till exempel i Milano under andra halvåret 2020 sjönk hyrorna och blev mycket lägre än i andra städer. Av detta skäl innebär köp av bostad med inteckning i många fall en högre handpenning än hyran. I exemplet med en tre-rumslägenhet är det bekvämare att köpa, särskilt i perifera områden, där priserna fortfarande är låga och avbetalningar är mer överkomliga.

I Rom, där hyrorna har sänkts, men inte lika mycket som i Milano (när man tittar på de centrala områdena, jämfört med kostnaden för en inteckning, är hyrorna fortfarande praktiska). För en trerumslägenhet i centrala och perifera zoner är valet mellan att köpa och hyra italienare mer benäget för bolån än att hyra.

Det är alltid bekvämt att köpa en trerumslägenhet i huvudstaden i Neapel. Det enda undantaget är en lägenhet i Fuorigrotta -området, där hyran är lägre än avbetalningsplanen.