Om kostnaden för fastigheter i Italien

Var är det bra värdet för fastigheter nu? Vet du? Lätt att gissa, för min blogg handlar om Italien! Ja, just här! Och nu till en annan retorisk fråga. Varför? Forskning har genomförts, vilket har visat att Italien nu har utmärkta fastighetspriser. Så sluta drömma, välj)!

Och nu om skatter i språk, när din bokförare är på semester.

Om detta är ditt första hem - 4% av fastighetens värderade värde. Men du kan inte sälja på 5 år. Annars förlust av alla förmåner. Om detta är ditt andra hem - då 10% av bostadskostnaden.

Nästa fråga från mina kunder: hur mycket kommer jag att betala för den gemensamma lägenheten? Här kommer svaret att bero på husets storlek (lägenhet), infrastruktur (säkerhet, parkering, pool) och regionen. Mycket ungefär 500-5000 euro per år.

Efter region. Det mest prisvärda alternativet i Kalabrien. Dyraste Toscana och Abruzzo (men värt det).

Och hur mycket skatt en utlänning betalar - frågar du mig när du redan har hämtat ditt drömhus.

Svaret är: från 23% till 43% Men, vad som är viktigt, inkomstskatt gäller endast vinster som tas emot i Italien, och mellan Ryssland och Italien finns en lag om undvikande av dubbelbeskattning. Bra nyheter, eller hur?

Gå vidare. Om du hyr ut en fastighet i Italien tillkommer en skatt på hyresintäkter, minus underhåll och reparation av fastigheten.

Självklart pratar jag alltid om merkostnader för en notarie, 1-3% av kostnaden för det köpta föremålet och en mäklares arbete.

Avslöjade inte ämnet donation och arv. Om du är intresserad ska jag berätta.