Hur mycket är livet i Italien? Vi delar ut familjebudgeten

I denna artikel kommer vi att beräkna kostnaderna för italienare för bostäder och transporter och något annat.

Alltså om bostäder.

Om en italiensk familj hyr en fastighet varierar hyreskostnaden från plats, region, provins, hemort. Om vi jämför Rom kostar det att hyra en genomsnittlig lägenhet här från 700 till 1000 euro. Och på en mindre populär plats kan du hyra för 350 euro. Även i själva regionen, i olika städer, varierar hyrespriserna mycket. Men vad är regionen, i själva staden är priserna väldigt olika: Milano i centrum kommer att kosta 1100 euro, och i utkanten kan du pruta för 600 euro.

Därför lägger den genomsnittliga medborgaren i Italien cirka 60% av sin lön på hyra, el, el, vatten, skatter och alla slags räkningar. I Italien är el och värme dyra. En liten familj betalar i genomsnitt 40 euro för vatten.

Transport i Italien

Jag kommer inte att ange priser, som kostnaden för resor med kollektivtrafik är låg, i området 1-2 euro. Det finns resekort för en dag, en vecka. En personbil är en dyr affär, allt beror på användningsfrekvensen. Den genomsnittliga bensinkostnaden är 1,6 euro per liter.

Tågresor är mycket vanliga i Italien, det är lönsamt att köpa biljetter i förväg, detta kan spara upp till 30% av kostnaden.

Andra utgifter. Om du har uppehållstillstånd får boende gratis sjukvård, men även utan uppehållstillstånd kan du delvis få gratis tjänster. Utbildning i skolor är gratis, men de betalar för läroböcker - det är cirka 350 euro per år.

Om du har en hund, var beredd att betala en skatt på cirka 50 euro per år.

Stegen i ditt hus på en offentlig plats kostar också pengar))) Betala mer för en TV-cirka 120 euro per år. Även om du inte inkluderar det))) Beräkna kostnaden för mobilkommunikation. Underhållning: teatrar. Nöjespark, fotboll och andra sportaktiviteter.

Nu vet du var pengarna strömmar från den italienska plånboken.