Topp - 5 vackraste platser i Italien

Vänner, jag har sammanställt en översikt över fem platser i Italien, ett besök som inte kommer att lämna någon likgiltig. Var noga med att besöka dessa platser!

Berätta sedan om dina wow -intryck)))

Den lilla fantastiska staden Trulli Alberobello ligger vid Adriatiska kusten, en del av provinsen Bari.

Staden fick sin berömmelse tack vare speciella byggnader - trulli. De är små vita stenhus med ett karakteristiskt koniskt tak. 1996 upptogs området på Unescos kulturarvslista.

Siena - staden ligger 70 km från Florens. och är den historiska stadskärnan i provinsen Toscana. Här har orubbliga traditioner inom bildkonsten bevarats, vilket gör denna pittoreska stad till behållare av renässansverken.

Amalfi är en fantastisk stad, som om den härstammar från sidorna i en magisk roman. Havet, klipporna, den pittoreska vegetationen, tillsammans med sevärdheterna, gör staden till en pärla i halsbandet i fantastiska städer i provinsen Salerno. Den bästa tiden att koppla av är från början av juli till slutet av september. ⠀

Blue Grotto är en av de mystiska naturattraktionerna på vår planet, belägen på ön Capri. Havsgrottans längd är 50 m, den går 150 m djup. På grund av den ovanliga belysningen liknar vattnet i grottan spridda safirkristaller. ⠀

Frasassi Caves - Italiens underjordiska rike upptäcktes av en grupp speleologer 1971. Sedan dess har det tysta hörnet av Ancona fått världsberömmelse. Längden på de underjordiska grottorna är 13 km. Här kan du se vattenfall, underjordiska floder, sjöar. Dessa grottor är erkända som den största naturliga skapelsen i hela Europa.