En intressant italiensk plats i Toscana -regionen. Du var där?

Vad gör italienarna när det är varmt? De reser till de termiska källorna i Saturnia i södra Toscana -regionen. Saturnia är det mest kända spacenteret. Redan de gamla romarna hörde om de helande egenskaperna hos vattnet i denna naturliga termiska källa och uppskattade dem.

Vätesulfidvatten, naturligt användbart, inte varmt, det luktar svavel. Temperaturen är 37,5 °, detta är en idealisk temperaturnorm, sådant vatten behöver inte kylas eller värmas, en person känner sig bekväm i det. Kvinnor älskar att smörja sig med helande lera, hon ligger bredvid varandra. Det är som i en saga som jag dök ner i varm mjölk, det vill säga, jag blev utsmetad med lera och under flera dussin år hade det aldrig hänt)))

Trots att det finns en klubb för rika seniorer i närheten, med golfbanor och stall, är baden helt gratis.

Inte alla vet att baden kan besökas när som helst på dagen eller natten. På den här platsen betalar de inte ens för att parkera en bil. Mun till mun sprider mun till mun, vilket har lett till ett flöde av inte bara italienare utan även utländska turister.

Vad ska man göra här? Kom minst en halv dag, åtminstone hela dagen. Ta med parasoll, solskyddsmedel och solstol.

Eftersom allt termiskt vatten läker många sjukdomar, men nästan allt!))) Särskilt användbart för leder. Men i allt du behöver en åtgärd bör du begränsa dig själv i tiden som spenderas i sådant vatten. Eller ta pauser.

Om du bestämmer dig för att umgås här hela dagen, så finns det ett café i närheten där du kan äta en bit med underbar panini och tramezzini.

Förresten, parkering är bra som sagt, och det är gratis.

Jag har ännu inte sagt om landskapen, de är magiska här! Från vattnet, leran och skönheten runt dig kommer du definitivt att få styrka, energi och du kan springa hem med benen!)))

Tja, vad övertalade jag dig att dyka i badet under varma dagar?