Pitigliano - en himmelsk italiensk spökstad i södra Toscana

Det finns många sådana mystiska platser i Italien. Men idag är en speciell stad, jag gillade den väldigt mycket, du kommer aldrig att glömma en sådan plats! Som alla andra i Italien, tro mig!)))

Pitigliano - en himmelsk etruskisk medeltida spökstad i Grossetto -provinsen i södra Toscana

Denna stad ligger i stenar på 400 meter över havet, den bär status av en statlig nationalpark med en unik natur! En stad med naturliga stenar och grottor, byggd av mänskliga händer. Höjden på väggarna i dessa konstgjorda stenpassager på vissa ställen når tjugo meter! Du kan tänka dig att dessa vägar, hus i grottor byggdes med verktyg som kunde ha varit tillgängliga för två och ett halvt tusen år sedan. Är det inte imponerande?

Det finns Chiesa di San Rocco -kyrkan i Pitigliano, och legenderna om Saint Roch, som denna kyrka är tillägnad, är mycket intressanta. Jag kommer inte att berätta för en legend, när du besöker staden, var noga med att stanna förbi och läsa om hunden som räddade under pesten.

Också anmärkningsvärt är det medeltida judiska ghettot. Judar flydde till Pitigliano efter att ha förföljts i Rom. Deras ghetto var mycket välmående; det finns en synagoga som fortfarande är i drift.

Och den antika romanska katedralen med ett stort klocktorn byggdes på medeltiden för att hedra apostlarna Petrus och Paulus.

Pitiglianos innergårdar är välskötta och omsorgsfullt dekorerade med blommor och grönska. Här kan du känna livets andetag som inte har lämnat den antika staden.

Jag har ett outplånligt intryck av denna stad, hoppas jag, och du kommer att bli mycket nöjd med att besöka spökstaden.