Katolsk jul är en av italienarnas mest älskade högtider

Under denna period påminner vädret i Italien om hösten. Temperaturen sjunker vanligtvis inte under + 10 ° C, och den största olägenheten kan vara lätt regn, snö faller väldigt, väldigt sällan. I de flesta fall kommer det att finnas tillräckligt med jackor, som i Italien anses vara höst. Och det händer att det vid jul till och med kan vara varmt: på en solig dag kan luften värmas upp till + 20 ° C.

En festlig procession längs huvudgator och torg i huvudstaden och andra större städer är ett traditionellt firande av det nya året i Italien. Processioner äger rum på Piazza Navona, Spanien med den berömda trappan, Travestere och många andra.

På sådana dagar är tusenåriga monument dekorerade med belysning, såväl som fontäner i kombination med magnifika fyrverkerier.

Nyårsafton kallas här Capodanno ("årets huvud"), eller "Sylvesters måltid". Man tror att 13 rätter på bordet samtidigt kommer att ge lycka. Menyn domineras av rätter gjorda på skaldjur: fisk, skaldjur och kaviar.

Italienare tror att efter att ha träffat det nya året i röda underkläder))) kommer att ge lycka. Därför är det den mest populära presenten i Italien.