Kalabrien är en av de renaste platserna i Italien

Kalabrien ligger längst ut på Apenninhalvön och sköljs av vattnet i fyra vattenområden: Tarantobukten, Messinasundet, Tyrrenska och Joniska havet.

Dessa är också gyllene stränder och ett gudomligt maritimt klimat. Därför gillar många turister och älskare av bekväma orter att komma hit. Kalabrien är inte bara stränder, det är ett kuperat och bergigt område på vars marker växer bördiga buskar och träd av fikon och oliver.

Visste du att poeten Gabriel d'Annunzio kallade en av sträckorna på stranden, som ligger i staden Reggio de Calabria, "den vackraste kilometern av hela Italien."

Kalabrien anses välförtjänt vara en av de renaste regionerna, inte bara i Italien utan i hela Europa. Det finns rent vatten, och stränderna är helt enkelt himmelska, sanden är vit och solen är mjuk och mild.

Kalabrien livnär sig på turism och jordbruk. Vete, oliver, potatis, fikon och vindruvor växer bra här. Vinframställning är mycket populär bland befolkningen i regionen. Härifrån skickades alltid flera hundra fat vin till det påvliga bordet.