Vad är skillnaden mellan att arbeta som fastighetsmäklare i Italien?

För att göra processen med att köpa och sälja fastigheter i Italien till en glädje skulle det vara trevligt att känna till det "inre köket" i fastighetslivet. Låt oss nu ta reda på vad den italienska fastighetsmäklaren är ansvarig för, vilka garantier för transaktionen och hur förhandlingarna och transaktionen i allmänhet sker.

Det händer så att köparen och säljaren har kommit överens mellan varandra och beslutat att de inte behöver en mellanhand. Men i praktiken kräver affären många nyanser, italienska lagar, språk (för invandrare). I slutändan fortsätter transaktionsprocessen inte som förväntat. Om felet inträffar och parterna i transaktionen beslutar att kontakta en certifierad agent. Och ofta leder detta till betydande utgifter i köttet upp till 100 000 euro (om till exempel den totala bostadsytan på villorna har olagliga väggar!)

En artikel kan inte beskriva alla fallgropar i en affär i Italien.

Enligt min erfarenhet föredrar även lokala italienare att arbeta med en mäklare, för att inte tala om utlänningar. En seriös professionell byrå har en licens, det måste det vara!

Licensen är ett ytterligare skydd för parternas intressen i transaktionen med italiensk fastighet. Utöver licensen försäkrar vi till exempel mot brottsliga och civila krav. Försäkringen kostar cirka 1 800 euro per år.

En certifierad fastighetsmäklare kan ingå preliminära avtal, vara närvarande som tjänsteman i en transaktion med en notarie, begära och ta emot dokument om fastigheter.

Ja, du kan göra affärer utan en mäklare - inga problem. Men det är bättre att köpa din drömfastighet utan stress !!!