Hur man köper fastigheter i Italien lönsamt

För att köpa något du behöver måste du först sälja något onödigt)))

Eller, med en fastighetsmäklares ord: hur köper man ett hem i Italien så att man sedan kan sälja det lönsamt?

För närvarande behandlas köp av ett föremål på ett helt annat sätt och mer noggrant. Prognoser för framtiden hur lönsamt det blir möjligt att enkelt sälja just denna fastighet.

Låt oss ta reda på det: vad påverkar likviditeten hos ett objekt i Italien? Först och främst är dessa: plats, pris och skick - om dessa indikatorer finns är prognosen för försäljningen optimistisk.

Men allt är i sin ordning. Viktiga punkter är priset och platsen för objektet. För en bättre beräkning är det nödvändigt att dessa två indikatorer beräknas och förutspås just nu, vid köpet. Även om läget är utmärkt, men priset är högt, eller tvärtom - priset är acceptabelt och platsen inte är intressant, ska du inte hoppas på en framgångsrik lösning på problemet i framtiden.

Gör ett porträtt av den framtida köparen av din egendom: en familj med barn som köper permanent eller tillfälligt boende, för rekreation eller en affärsperson, pensionärer, studenter etc. Därför är det inte värt att köpa fastigheter nu, vilket kommer att vara av intresse för enskilda köpare.

Du kanske frågar: spelar inte objektets tillstånd någon roll? Ja, naturligtvis, att göra reparationen för dig själv, men också för den efterföljande försäljningen är en fråga som kan lösas. Du kan köpa det billigare, på ett bra ställe, och sedan göra reparationer. Men då finns det oro över avtalet med grannarna till gemensamma områden. Som du kan föreställa dig är ingångsläget, vad köparen ser i första hand mycket viktigt. Jag rekommenderar inte att köpa bostäder på de sista våningarna, eftersom taket kan läcka, och på sommaren blir det outhärdlig värme. De första våningarna ska inte betraktas som desamma - mögel kan leva där. Alternativt köper du fastigheter i nya byggnader med färdig renovering, men det kommer att kosta mer och det blir svårt att sälja.

Och en sak till: om det på en given plats finns konkurrens mellan objekt i samma prissegment, blir försäljningen svårare. Där objekt sällan säljs och går snabbt, är det naturligtvis värt att investera i fastigheter.

I de följande artiklarna kommer jag att fortsätta att dela med mig av min erfarenhet: var jag ska köpa och var inte.