Italien och de mest utsökta rätterna i detta land

En gastronomisk rundtur är en anledning att lära känna landet! Som du vet överförs all charm av den här eller den platsen på jorden genom mat, och efter att ha provat rätterna kan du komma i kontakt med landets väsen och traditioner.

Läs min artikel och njut av förväntan på din måltid! God aptit!

Den välkända italienska paellan i Bari är ris, potatis och musslor. Det verkar inte vara något speciellt, men rätten, som erhålls från kombinationen av dessa tre enkla ingredienser, har en riktigt magisk smak. Men i händelse av att det förbereds i Bari. För länge sedan var receptet på thiella, uppkallat efter terrakottakrukan som den tillagas i, traditionellt en bonderätt och från början användes bara grönsaker och ris. Senare ändrades receptet något beroende på landsbygden, och mötte maritim kultur och spanska influenser, för att lägga till musslor som fortfarande finns i Baris moderna tiella.

Mellan provinserna Cuneo och Asti ligger Le Langhe, den historiska regionen Piemonte, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Le Lange är en rad kullar, vingårdar, slott och byar som på hösten blir ett oförglömligt resmål för gourmetälskare runt om i världen. Smaka på Agnolotti med den vita tryffeln från Alba på Le Langhe med ett glas Barolo och njut av smakerna från den italienska regionen.

Det är känt att bergsluften alltid är hungrig! Invånarna i Valtelline, som ligger i provinsen Sondrio, vet vad de ska servera så att även gourmeter kommer att bli förtjusta. Efter en promenad genom skogen kan du njuta av ett fat med pizzoccheri: bovete-tagliatelle kryddad med savoykål, ost, smör och potatis. Detta är ett enkelt, gott och tillfredsställande recept perfekt för att värma upp kalla vinterdagar. Visste du att den lilla staden Teglio, som anses vara Italiens gastronomiska huvudstad, är värd för evenemang dedikerade till det traditionella köket från dessa platser och de lokala produkterna i detta land varje december.