Italien har för avsikt att lägga ut den dyraste villan i landet till försäljning

 

I centrala Rom reser sig Villa Aurora, känd för många som Casino dell'Aurora de Villa Ludovisi, detta är ett renässanspalats. Villan byggdes 1570 och har sedan dess haft ett stort antal kända ägare, från Galileo Galilei till Annie Leibovitz.

Fastigheten är för närvarande värderad till 471 miljoner euro.

Vet du varför det är värt så fantastiska pengar? Denna historiska villa "Aurora" har i sina interiörer den enda fresken i världen, målad av Caravaggio. Bara denna målning uppskattades till mer än 300 miljoner euro.

Men det är inte allt. Det här är inte bara ett hus att bo i, utan ett riktigt museum: i trädgården på 1600-talet finns skulpturer av Michelangelo och Pomarancio.

Varför är den till salu? Som alltid kunde inte arvingarna komma överens! Denna villa har ägts av den aristokratiska familjen Ludovisi i över 400 år. Efter att den sista ägaren, prins Niccolo Boncompagni, avlidit, beslutade Ludovisi att lägga ut fastigheten till försäljning 2018.

Eftersom villan för närvarande är under skydd av det italienska kulturministeriet tillåter landet inte återuppbyggnad eller rivning av byggnaden.

Rykten säger att cirka 13 miljoner euro kommer att behöva läggas på restaureringen. Kanske staten köper ut objektet?