Italien genom en turists ögon

Vad turister och lokalbefolkning delar på forumen.

Någon räknade ut att det i Italien, nämligen bara i Rom, finns cirka två tusen fontäner, men bara cirka 120 som en turist vill se. Fontäner, som de säger, var tidigare som förvaring för vatten - under belägringen av staden räddade de invånarna från törst. Enligt en annan version förevigade varje rik stadsbor med självrespekt sitt minne genom att bygga en fontän.

Turister är nöjda - i Italien går de snabbaste tågen mellan städer, vars hastighet når 300 km / h. Bara en och en halv timme, och du är redan i en annan stad hundratals kilometer bort.

I Italien tillkommer en turistskatt för boende på cirka 3 euro. Och på vintern eller senhösten kanske rummen inte har uppvärmning. Ägarna sparar el, vilket är dyrt i Italien.

Alla vet att de i Italien älskar små transporter. Det finns ett problem i landet: smala gator som man måste anpassa sig till. Därför är små bilar, skotrar, motorcyklar mycket populära. Men tricket står i svart - skatten på en liten bil är lägre än för en "vanlig" bil.

Många vet att i Italien utsökt mat, kvalitetsprodukter. I butiker, även på vintern, finns det alltid ett rikt sortiment av grönsaker och frukter, och du kan gå till marknaden som ett museum, det viktigaste är att inte glömma varför du kom)))

I Italien, på kaféer, restauranger eller på andra ställen för offentlig catering, debiteras turister en serviceskatt på 2-3 euro, om de sätter sig vid ett bord kan de inkludera detta belopp omedelbart i notan.

Fashionistas vet att Italien är en plats för fantastisk shopping. Folk kommer hit för att beställa kläder och skor av högsta kvalitet från mästaren. Det rikaste urvalet av kläder, konstigt nog, herrkläder och för alla smaker.

Och i Florens finns det privata butiker som säljer handväskor vid varje steg. Du kan också hämta en väska på marknaden, men du måste vara beredd på att du kan stöta på en bluff – indianer säljer väskor. Det är bättre att köpa en påse i butiker som hålls av lokala hantverkare.