Kostnaden för bostäder i regionerna i Italien: Veneto, Lazio, Abruzzo och Puglia

Veneto är huvudstaden i Venedig

Du vet att Veneto är en av de rikaste och mest populära regionerna i Italien, där inte bara turister flockas. Många italienare och utlänningar drömmer om att köpa fastighet i denna region. Efterfrågan överstiger alltid utbudet och är konstant hög! Genomsnittliga fastighetspriser börjar på 2 500 euro per kvm. m.

I Verona, med sin fantastiska arkitektur, som människor kommer att se från hela världen, har det blivit prestigefyllt att leva. Verona -regionen har dessutom status som en UNESCO -världsarvslista. Konstigt som det kan tyckas, men fastighetspriserna går inte ur skala här och hålls inom samma prisgränser.

Jag ville också notera: i Veneto -regionen kostar fastigheter vid Gardasjön mer än 2 500 euro per kvadratmeter. m. Provinsen Belluno i norra Veneto, är dyrt. Där börjar prislappen på 3000 euro per kvm. m.

Lazio och fredens stad Rom

Det är klart att fastigheter i Rom är en av de dyraste i Italien. Om du överväger stadens centrum, var beredd att betala från 8 400 euro per kvadratmeter. meter. Men om du letar efter bostäder lite längre från vandringslederna, kanske du hittar en lägenhet för 270 000 euro. Samtidigt hänvisar nästan alla stadens erbjudanden till sekundärmarknaden, det finns nästan inga nya byggnader i Rom.

Om du funderar över alternativ för villor eller privata hus, finns det ett alternativ att köpa till ett bättre pris än i det marknadsförda Toscana. Här börjar prislappen från 2200 euro per kvm. m.

Abruzzo huvudstad L'Aquile

Abruzzo -regionen ligger i mitten av Italien, bergslandskap och vilda djur är sida vid sida med strandorterna vid Adriatiska havet.

Abruzzo är ett idealiskt alternativ för dem som drömmer om att bo nära Rom, men samtidigt inte betala för mycket för bostäder. Regionen är populär för skidorter. Fastighetspriserna i denna region är mycket överkomliga, i genomsnitt från 1000 euro per kvm. m., och i huvudstaden i regionen i intervallet 2000 euro per kvm. Kuststäderna Pescara, Alba Adriatica, Pineto, Sulmona är efterfrågade bland utlänningar som vill köpa bostäder i denna region.

Apulien är Baris huvudstad

Denna region ligger på "hälen" på halvön och lockar kända badorter. Apulien tvättas av nästan alla sidor: Adriatiska havet och Joniska havet och har den längsta kusten bland regionerna i Italien.

Var kan man köpa hus i Puglia? De mest populära städerna är Bari, Lecce, Alberobello, Ostuni, Salento. I centrala Bari kommer fastigheter att kosta cirka 4500 euro per kvm. m, och i närheten - från 2500 euro. På landsbygden i regionen kan du hitta erbjudanden för priser från 1000 per kvm. m.