Hur gamla kloster förvandlas till en lyxig tillflyktsort i Italien

Den moderna människan är trött på stadsmyllret och livets tornrytm. Italien erbjuder sig att komma bort från vardagens bekymmer och bo mitt i naturen åtminstone för en kort stund. Men i Italien gick man längre - det finns förslag om att fängsla sig själva i ett kloster!

Forntida kloster i Italien är den idealiska platsen för detta: här väntar andlig avskildhet mitt i naturen, med full fördjupning i historia och lyx.

Eremito, omgivet av idyllisk natur, är ett gammalt kloster i regionen Umbrien, provinsen Terni. Klostret tillhör UNESCO World Network of Biosphere Reserves.

Syftet med återuppbyggnaden av det gamla klostret var att följa standarderna för biobyggnad och bioarkitektur, som fortfarande tillämpas strikt. Det autentiska hotellet har flera enkelrum, som påminner om de gamla klostercellerna, utrustade med badrum.

Tystnad, fladdrande ljus och stenväggar är detaljer som gästerna älskar, även om det finns en funktion som skiljer Eremito från andra orter: det finns inga moderna tekniska anordningar i lokalerna: TV-apparater, mobiltelefoner eller datorer är inte tillåtna. Men gömstället har ett spa att återhämta sig.

Ett kloster förlorat i vildmarken, men ger mysighet och tröst. De exklusiva detaljerna i inredningen finns bevarade här och det verkar som att tiden har stannat. Klostrets tidlösa atmosfär, ekologi och gamla celler leder dig till livets andliga reflektioner.