Teora - provinsen Avellino: en italiensk by där du betalar för ditt boende

Jag skrev tidigare att den italienska regeringen gör ansträngningar för att återuppliva livet i tomma byar.

Det handlar om en sådan by som jag vill berätta för dig idag.

Från norr till söder på den italienska halvön tas olika initiativ för att bosätta övergivna byar, och hjälp med hyra är en effektiv metod.

Till följd av jordbävningen 1980 minskade befolkningen i Teora dramatiskt och ligger nu på cirka 1 500. Hur hjälper man så att invånarna inte alls lämnar denna bosättning?

Tidigare meddelade Teora att hon skulle sätta ett hus till salu för 1 euro. Försäljningen av husen lyckades. Men problemet är att människor ofta köper fastigheter för att renovera dem i syfte att ytterligare hyra eller som fritidshus, vilket inte bidrar till byns bosättning.

Nu har den italienska regeringen gått längre och föreslagit ett annat alternativ. För att fylla de tomma områdena i Italien lanserades ett initiativ för att hjälpa invånarna att betala hyra. Byn Teora i provinsen Avellino erbjuder ett bidrag på 150 euro till dem som bestämmer sig för att flytta till byn i tre år.

Hyran för ett hus är vanligtvis cirka € 200 per månad, vilket innebär att hyresbidraget som erbjuds kan göra stor skillnad.

Men det finns ett villkor: för att vara berättigad till programmet måste du också ha ett barn och måste vara inskriven i en lokal skola.