Att köpa ett hus för 1 euro i Italien - vad är hemligheten med billigheten?

Ofta på fastighetssajter finns annonser för försäljning av fastigheter för 1 euro. Men inte alla förstår vad som ligger bakom detta. Sådan fastighet säljs i bortglömda och avlägsna byar där myndigheterna beslutade att återuppliva livet och locka uppmärksamhet från intresserade människor.

Vad är proceduren för att sälja hus till priset av en kopp kaffe?

Du kan ta reda på om sådana fastigheter i lokala medier eller på din lokala kommuns webbplats. Skicka in din ansökan där. Du bestämde dig för att köpa ett sådant objekt, då måste du skriva ett uttalande, berätta om dig själv och varför du bestämde dig för att köpa ett sådant hus. Administrationen behandlar ditt förslag och ger klartecken för registreringsprocessen.

Vad behöver du för att köpa ett sådant objekt?

Det finns vissa krav: du måste restaurera fastigheten inom en viss period, vanligtvis upp till tre år, och utföra stora reparationer. Myndigheterna kan begära en insättning på bankkontot på tusentals euro, som återbetalas när reparationerna har utförts. Eller så finns det ett sådant villkor: att flytta till regionen och bedriva aktiviteter där under en viss period.

Ofta belastas köpare av mer än att bara renovera fastigheten. men också skapa jobb. Så vill myndigheterna återuppliva livet i området.

Men det mest intressanta är att det inte finns några restriktioner för sökande av fastigheter för 1 euro, de kan vara bosatta i vilket land som helst. Men vi måste komma ihåg att den här affären inte ger utlänningar rätt att bo permanent i Italien. För att få uppehållstillstånd behöver du allvarliga skäl: officiell anställning, ditt eget företag.

Och ett trick till med att köpa fastigheter till priset av kaffe.

Det är osannolikt att du kommer att få någon ekonomisk nytta av en sådan affär, annat än den moraliska tillfredsställelse att du har återupplivat livet i någon by i Italien.

Kostnaden för att återställa ett hus kommer att vara ungefär lika med samma bostad på andrahandsmarknaden, plus besväret))) Men det är inte allt. Att sälja ett restaurerat hus i en så oklanderlig by, även i Italien, kommer knappast att bli framgångsrikt för dig.

Beräkna försiktigt din ekonomi: en sådan transaktion bör inte genomföras med de sista pengarna, det kommer att finnas oförutsedda utgifter.