Vad väntar oss inom en snar framtid på den italienska fastighetsmarknaden

Det gångna 2020 innebar inte bara anpassningar av våra liv, utan i själva verket störde planerna. Jag pratar nu om planer med förvärv / försäljning av italiensk fastighet. För många har prioriteringarna för både köpare och säljare förändrats.

Alla förstår att att ha utomlands egendom när som helst är en indikator på inte bara stabilitet, möjligheter och prestige, utan också en anledning att bo utomlands. Varför köpa utländsk fastighet? Det finns stabila skäl: någon vill investera pengar med ytterligare planer på att få inkomst, någon planerar att immigrera till uppehållstillstånd eller permanent uppehållstillstånd, och det är bara elementärt att köpa en dacha vid havet.

Någon har barn och de måste skickas för att studera utomlands i Italien, här är en annan anledning till att köpa bostäder. Och någon tänker på pension från ung ålder, så ett mysigt hus skadar inte)))

Så hur känns fastigheter i Italien idag och hur ser det ut?

Tyvärr, men detta är förståeligt, fastighetsmäklare kan inte bestämma sig och ge olika förutsägelser. Men otvetydigt kommer resortfastigheter i Italien att vara efterfrågade. Den italienska rivieran, gamla städer med en lång historia kommer aldrig att lämnas utan krav.

Livssituationer och motivationer har alltid drivit människor, behovet av att köpa bostäder i Italien har alltid varit och kommer att vara. Men, utifrån den nuvarande situationen, på kort sikt kan fastighetsmarknaden ligga efter tidigare år, men vi är optimister. Vi tror på det bästa!

Utan tvekan kommer viss omorientering att passera - efterfrågan kommer att skifta från ett dyrt segment till ett mer budgetmässigt. Men för närvarande, för utlänningar som vill köpa italiensk fastighet, är frågan för närvarande öppen för ifrågasättande))) - stängda gränser, oförmågan att vara närvarande vid transaktionerna har avbrutit processen. Låt oss hoppas att allt detta tar slut snart och isen går sönder, mina herrar!

Men oavsett vad, jag är din assistent och rådgivare i fastighetsfrågor. Vår byrå är alltid i kontakt!