Var finns de mest fantastiska platserna i Italien för att fira det nya året

Det är väldigt kort tid kvar till nyår och Italien förändras: magnifika shower och föreställningar förbereds som kommer att hjälpa oss att möta 2022 under dessa svåra dagar till ljudet av musik.

Som det var tidigare år: musik lät på de viktigaste italienska torgen i vilken stad som helst, till vilken man ville dansa och ha kul i väntan på de sista ögonblicken av det utgående året.

För att tillbringa en oförglömlig nyårsafton valde jag de bästa platserna i Italien, där det alltid fanns många glada människor. Jag hoppas att dessa dagar ingenting kommer att hindra dig från att ha kul och fira det nya året.

Alltid i Florens har flera torg den 31 december förvandlats till utomhusscener för att bana väg för en magisk natt i en av de vackraste städerna i världen. Gå till Piazzale Michelangelo, Piazza della Signoria, Piazza San Lorenzo, Piazza Pitti och Piazza Santissima Annunziata, där många musikevenemang brukar hållas.

Och hur är det med Rom? Från år till år har hjärtat av Rom alltid förvandlats till en drömplats med shower, musik och ljusprojektioner. Festen började på kvällen den 31 december på Circus Maximus, som vid detta tillfälle kommer att förvandlas till ett stort torg i väntan på att det nya året ska komma med ljus, ljud, akrobatiska framträdanden, ljusprojektioner och fyrverkerier.

Det finns också Rimini, där nyårsafton firas flitigt: många evenemang, shower och föreställningar kommer att återuppliva gatorna i gamla stan och banvallen. Många DJ-set har förvandlat staden till ett underbart utomhusdisco för en natt av spänning och nöje.

Låt oss hoppas att nyårsafton ger oss en riktig semester!