Förlängning av uppehållstillstånd i Italien - vad är kraven

Du har bestämt dig för att förlänga ditt uppehållstillstånd i Italien, den här artikeln hjälper dig. Jag är alltid redo att dela hemligheterna i italiensk lag!. Idag kommer vi att prata om de krav som myndigheterna ställer på förnyelse av uppehållstillstånd.

Snälla: inget språktest krävs! Men det är bättre att undervisa, det kommer att vara till nytta när du bestämmer dig för att få permanent uppehållstillstånd. När du har bott i Italien i mer än fem år kommer de att fråga dig!))

Förlängningen av uppehållstillstånd i Italien tar i genomsnitt 60 dagar, men det kan försenas av olika skäl. Du måste ha tillräcklig ekonomi och inte ha problem med lag och ordning.

Villkor för inlämning av begäran:

-60 dagar innan uppehållstillståndet löper ut, om det utfärdades för ett år och 30 dagar innan, om det utfärdades före ett år

Om du för någon situation inte har investerat i dessa villkor, var då beredd att bevisa för myndigheternas allvar.

Nu om kraven för att förlänga uppehållstillstånd:

-Inkomst. Italienska Questura bedömer hur en invandrare kan försörja sig - han kommer att ha jobb och inkomst. Och som regel är detta minst 5977,79 euro per år (mängden sociala förmåner). Dessutom beaktas hela familjens inkomst.

Om du har ett olagligt jobb och vill visa det, för det finns inte tillräckligt med inkomst för huvudjobbet, då börjar problem. Ingen kommer bara att ta hänsyn till dessa inkomster för dig, kontrollerna börjar hos alla myndigheter och förlängningen av uppehållstillståndet kan försenas. Men du kan försöka.

-Förekomst (frånvaro) av tidigare domar

-Din civilstånd tas i beaktande

-Hur länge har du bott i Italien

-Släktingar i Italien och mycket mer.

Skäl för att vägra förlänga uppehållstillstånd - om invandraren är en opålitlig medborgare, problem med polisen, kränkningar av upphovsrätten.

Och den sista - på bekostnad av tjänster. hur mycket det kommer att kosta att förnya uppehållstillstånd i Italien kan kontrolleras på polisstationen. Tja, om något, jag hjälper dig, kontakta mig!