Lagliga sätt att immigrera till Italien

Funderar du fortfarande på att flytta till Italien? Trött på dessa får stanna i landet: 90 dagar på ett halvt år och 180 dagar om året?

Du har beslutat om allvarliga åtgärder för att få permanent uppehållstillstånd i Italien! Var ska man starta? Jag kommer att berätta om de allmänna reglerna, men situationer kan vara väldigt individuella, varje fall övervägs att ta hänsyn till dina nyanser i livet.

Ett tillfälligt uppehållstillstånd (Permesso di soggiorno) eller uppehållstillstånd är ett alternativ för att bo länge i Italien med en indikation på giltighetstiden. Det som är bra med denna uppfattning är att du kan ta emot tjänster och njuta av rättigheterna på det: skaffa ett identitetskort och ett personnummer, vilket gör det möjligt att få sjukvård, öppna ett bankkonto.

Livssituationer som ger rätt att få uppehållstillstånd vid flytt till Italien: anställning, företag och investeringar, långsiktiga affärsresor, utbildning, praktik, bildande av familj, frågor om barn, politisk asyl eller frågor med religion.

Perioder för vilka ett tillfälligt uppehållstillstånd i Italien utfärdas:

- ett år för dem som studerar och omskolar sig i Italien

- sex till nio månader för säsongsarbete

- från ett till två år av affärs-, arbets- och familjeskäl.

- tre år för investerare

Var och när man ska ansöka om förlängning av uppehållstillstånd - nästa artikel handlar om detta.

Ämnet för att få uppehållstillstånd i Italien är mycket bredare, så jag kommer att fortsätta dela med mig av det invecklade med detta förfarande.

Har frågor? Fråga, jag svarar.