Analys av fastighetsvärde i Milano

I Milano sjönk prishöjningarna under de senaste åren under första kvartalet 2020. Enligt öppna källor visade priserna mellan första kvartalet 2019 och samma period 2020 en förändring med 7% och -12% jämfört med de tre första månaderna 2020 och 2021.

Pandemins period påverkar bostadskostnaderna i huvudstaden i Kampanien negativt. Men intresset för staden Milano är fortfarande stort från internationella investerare, särskilt i mer perifera eller centrala områden, där priserna också har skjutit i höjden.

När det gäller dynamiken finns det inga signifikanta förändringar jämfört med första kvartalet 2020: i 29% av distrikten ökade tillväxten, i 36% minskade den och i 22% förblev den nödvändiga storleken oförändrad.

Intresset för mindre bostadsyta har dock ökat något, möjligen på grund av nya bostadsbehov från pandemin (att välja en lägenhet att bo ensam kontra delning).

När det gäller relativ efterfrågan (en indikator som sammanfattar ökningen av efterfrågan i förhållande till utbudet i varje italiensk geografiskt område, finns det ett stort intresse för periferiområdena i Milano, kanske motiverat av sökandet efter stora områden till överkomliga priser.

De fem områden som är mest efterfrågade för att hyra ett hem är faktiskt: Lodovico il Moro, Lambrate, Gorla, Quarto Oggiaro-Euromilano, Rogoredo Santa Giulia.

Tvärtom finns bland de minst efterfrågade områdena några centrala områden: Vittorio Emanuele Augusto, Ariosto Magenta, Brera Montenapoleone, Mercalli Quadronno, Vetra Missori.