Det finns många mystiska platser i Italien

Men idag är en speciell stad, jag gillade den verkligen, du kommer aldrig att glömma en sådan plats! Som alla andra i Italien, tro mig!)))

Pitigliano - en himmelsk etruskisk-medeltida spökstad i Grosetto-provinsen i södra Toscana

Denna stad är uppbruten i klipporna på 400 meter över havet, har status som en statlig nationalpark med en unik natur! Staden av naturliga stenar och grottor, byggd av människohänder.

Höjden på väggarna i dessa konstgjorda stengångar når på vissa ställen tjugo meter! Du kan tänka dig att dessa vägar, hus i grottor byggdes med verktyg som kunde ha varit tillgängliga för två och ett halvt tusen år sedan. Är inte det imponerande!

Det finns en kyrka i Pitigliano Chiesa di San Rocco, och legenderna om Saint Roch, som denna kyrka är tillägnad, är mycket intressanta. Jag kommer inte att berätta för legenden, när du besöker staden, se till att stanna förbi och läsa om hunden som räddade under pesten.

Det medeltida judiska gettot förtjänar också uppmärksamhet. Judar flydde till Pitigliano, som förtrycktes i Rom. Deras getto var mycket välmående, det finns en synagoga som fortfarande är i drift. Den antika romanska katedralen med ett enormt klocktorn byggdes på medeltiden för att hedra apostlarna Petrus och Paulus.

Pitiglianos innergårdar är välskötta och omsorgsfullt dekorerade med blommor och grönska. Här kan du känna livets fläkt som inte har lämnat den antika staden.

Den här staden lämnade ett outplånligt intryck på mig, jag hoppas att du kommer att bli nöjd med att besöka spökstaden.