Italien är litet och italienarna har de mest unika yrken som de är stolta över!

Förutom gondolier finns det ett dussin andra yrken som modigt kan märkas "Made in Italy". Idag de flesta - de flesta yrken som få känner till.

Parmesanost lyssnare
Du kan kontrollera kvaliteten på den världsberömda parmesanosten inte bara efter smak. För att säkerställa att osten har rätt form och sammansättning knackar specialutbildade personer på osthuvudet med en silverklubba för att avgöra om osten uppfyller standarden. Jag önskar att jag kunde förstå hur äkta parmesan ska ”låta”!

Schweiziska gardet
Trots sina färgglada uniformer bär schweiziska gardet stolt titeln "väktare och försvarare av kyrkans frihet". De kom till Rom för att försvara den katolska kyrkan från utländska inkräktare i början av 1500 -talet och stannade i Vatikanen för alltid. Nu glädjer dessa vältränade och vältränade killar turisterna.

Gondoler
En gondoliers hedersstatus kräver ett antal utbildningar under flera år, och detta högt respekterade och romantiska yrke är ofta ärvt. Gondolier vet inte bara hur man ro, utan sjunger också romanser under balkongerna))) Under lugnet och lågkonjunkturen i antalet turister som vill åka den lokala vattentransporten i Venedig, är starka män i randiga T-shirts och hattar glada att posera för kameran för förbipasserande.

Modena Balsamic Vinegar Taster
Flaskor fyllda med den världsberömda balsamvinägern från Modena kan kosta hundratals euro, vilket gör produktionen av denna produkt till en riktig konst. Tasters studerar länge alla krångligheter och finesser för att utvärdera en ovanlig ättika för att avgöra om ättikan är redo att visas på disken.