En spökstad som du måste se i Italien

Civita di Bagnoregio är en medeltida stad med ett svårt öde. Stenen som staden byggdes på faller samman och hus faller gradvis med den. En gång en blomstrande by, nu kan de italienska myndigheterna inte skydda den från förstörelse. Idag har staden färre än 10 invånare, men du kan besöka den för en liten avgift.

Civita di Bagnoregio ligger i Viterbo, provinsen Lazio, nära sjön Bolsena, och har ett sorgligt smeknamn: "Умирающая страна", "умирающий город". Staden byggdes för cirka 2500 år sedan av etruskiska folket på toppen av en mjuk lerplatå, med en ingång och utgång genom en vacker enorm stenbåge. Med tiden förändrades jordens struktur, världen förändrades, naturkatastrofer, som ett resultat, jorden lämnar, eroderar och tar bort delar av stadens historiska arkitektur.

Under åren väljer stadsborna en annan bostad, flyttar för att bo på slätten, och staden Civita på kullen blir en spökstad. Getleden, som en gång ledde till byn, försvann också tillsammans med jordskredet, och det enda sättet att ta sig in i staden är genom en modern gångbro.

För turister i Civita finns det små restauranger. Vad man ska se i staden - det här är historiska byggnader och kyrkor som har överlevt i sitt ursprungliga tillstånd, de förstördes inte av civilisationen och till och med bomber under andra världskriget.

I staden kan du ofta se vackra brudar, tack vare stadens skönhet firas bröllop ofta där, fotosessioner hålls mot bakgrund av italienska hus och trädgårdar.