På jakt efter de vackraste byggnaderna i Italien

Den här gången är Thuns slott Italiens pärla i Non -dalen

Vart ska man åka i Italien när man har en kort semester? Jag rekommenderar Trentino -Alto Adige - en av de vackraste platserna i Italien. Låt oss gå på en turné!

Du vill ställa mig en fråga: är slottet Thun associerat med de berömda julänglarna, svaret är ja.

Har du någonsin hört talas om greve Otmar och grevinnan Lena Thun? Så - det här är deras förfädernas bo sedan 1267.

1950 grundade de den berömda keramikfabriken i Bolzano. Lena skulpterade änglar och beundrade sina sovande barns ansikten. Detta är fallet när passionen förvandlades till ett verkligt företag och genererade mer än 170 miljoner euro om året. Sedan 1978 har Peter Thun lett företaget som gått internationellt och sedan 2013 har den tredje generationen av familjen ersatt Simon Thun, Peters son och produktchef.

Men familjen kallades Thun först sedan 1926, då den bohemiska grenen av familjen tog över slottet. För cirka 700 år sedan var Varimberto di Tohno den första ägaren till ett hus som ligger i Lower Lower Valley, fortfarande kallat Ton.

Så vi går in i byggnaden.

Efter att ha korsat dragbron och Spanska porten leder en ingång som stöds av 18 pelare in på gården. Härifrån befinner du dig vid ingången till den gamla delen av slottet, det baroniska palatset, på första våningen med ett vackert bevarat charmigt och gammalt kök.

Vi går på övervåningen till de övre våningarna och ståtliga rum med sina typiska kakelugnar, så nödvändigt på denna kalla plats. Inredningen sträcker sig från överdådiga markiser och innertak till inlagda bord och ljusa och smala möbler i empirestil på de övre våningarna, vilket skapar en slags familjesekvens som tar besökaren genom århundraden av händelser.

Gillade du utflykten?