Alla hjärtans dag i Italien

 

Av tradition, denna dag, den 14 februari, på Italiens gator, finns det ett kluster av kärleksfulla, inspirerade och romantiska par med gåvor i händerna och leenden på läpparna. Firar de alla hjärtans dag i Italien?

Naturligtvis har traditionerna för att fira alla hjärtans dag förändrats lite på sistone. Inledningsvis ansågs Alla hjärtans dag på Apenninehalvön vara en vårhelg. Det är därför de flesta av festligheterna hölls utomhus, vid havet eller bara promenerade längs de antika gatorna i italienska städer.

Det milda och gynnsamma klimatet i Italien gjorde att invånarna kunde gå i trädgårdarna för att lyssna på musik tillsammans eller bara prata och drömma.

Men i Turino, till exempel, gillar unga älskare att glädja sina föräldrar om deras beslut att gifta sig just denna dag. Italienarna klarade sig inte heller utan tro: flickorna var övertygade om att den första mannen de träffade den dagen skulle vara deras trolovade. Och så de unga flickorna sov inte bra natten mellan den 13 och 14 februari: från morgonen tittade de ut på gatan och väntade otåligt på sitt öde.