Italienarna och deras kärlek till mat))

Italienarna är galen i mat! Och så långt som möjligt absorberar de det i sällskap med vänner och många släktingar. Du har säkert varit i Italien och mer än en gång märkt ett bullrigt sällskap på ett kafé som har suttit vid bordet i mer än en timme och diskuterat och gestikulerat högt?

Jag läste någonstans att själva ordet "företag" är en kombination av två italienska ord: "con" ("s") och "pane" ("bröd"), det vill säga i en fri översättning, "brödbrott. "

Detta är att "bryta bröd" på italienska - det här är strikta regler))) Även om det verkar vara vanligt, serveras rätterna enligt den etablerade ordningen.

Först finns det "antipasti" ("aptitretare"), sedan är den första kursen ("primo") pasta- och risrätter; sedan den andra kursen ("secondo") - kött eller fisk med garnering ("contorno") av grönsaker; sedan ost och slutligen dessert ("dolce"), som avslutar espressokaffe. Måltiden kan pågå från två till fem timmar.

Efter middagen är italienarna inte motvilliga till att ta en timme eller två tupplur för att återhämta sig före middagen. Och så är allt i en vanlig cirkel)))!

Vet du vilka italienares favoriträtter? Jag skriver om detta nästa gång!)))