5 skäl att bo i Italien

Italien är ett fantastiskt land vid Medelhavet! Det finns många anledningar som definitivt kommer att få dig att bli kär och överväga att flytta till det här landet.

Varför det är värt att göra ett val till förmån för Italien.

Italiens natur. Oavsett vilket landskap eller plats i Italien du letar efter, hittar du det här. Om du gillar att vakna på morgonen med utsikt över Alperna och Apenninerna, eller om kvällssolnedgången i Puglias och Siciliens hav lugnar dig, vill du känna glamouren från Sardinien och Toscana, det här är allt Italien! Älskar antiken och vill bo granne med ett gammalt slott eller bli förtrollad av det antika Umbrien, Lazio, Abruzzo och hisnande vyer över Dolomiterna - det här är Italien.

Italien kallas för ett friluftsmuseum, det är det verkligen. Från norr till söder kan du se bevis på landets otroliga förflutna. Italien är hem för det största antalet UNESCO-förklarade världsarv, ett unikt privilegium.

Glöm inte det italienska köket! Pizza, pasta av alla slag, lasagne med köttsås, risotto, pumpatortelli, tagliatelle med svamp, canederli, pizzocheri och arancini är en italiensk matkonst som hela världen är galen i! Varje region har sina egna specialiteter som är värda att prova minst en gång i ditt liv, och du kommer att fångas av deras smak.

Och vinet? Även om du inte är ett fan av alkoholhaltiga drycker kommer du att älska italienskt vin! 2018 har Italien etablerat sig som världsledande inom vinproduktion. Från Alperna hela vägen till Sicilien är det en resa genom Italiens vinhistoria, rik på kultur, druvor, århundraden av tradition och ett sortiment av viner. Prova Barolo eller Moscato D'Asti från Piemonte, Gewurztraminer och Riesling från Trentino, Brunello och Chianti Classico från Toscana, Primitivo Di Manduria från Puglia, Vermentino från Sardinien ... listan fortsätter och fortsätter!

Ah kaffe! Var kan man få det bästa kaffet i Italien? Överallt. Det finns en riktig kaffekultur i Italien. I Neapel får du till exempel ett glas vatten tillsammans med en kopp kaffe. Det betyder att du först kan rengöra munnen med vatten och sedan dricka ditt kaffe, inte tvärtom!