Du kan förändra ditt liv och Piemonte -regionen i Italien hjälper dig att göra det!

Piemonte lanserar ett nytt initiativ för dem som vill leva i harmoni med naturen. Bland Piemonte -alperna betalar flera kommuner till dem som flyttar för att bo där och letar efter en annan plats för att fortsätta arbeta eller starta ett nytt företag. Och nu om detta i ordning.

Ett initiativ som syftar till att återuppliva Piemonte kommuner med en befolkning på mindre än 5 tusen människor och erbjuder ett bidrag på 10 tusen till 40 tusen euro (total budget på 10 miljoner euro) för en investering i ett hus.

Enligt presidenten för Piemonte -regionen, Alberto Chirio, efter två år av pandemin, är denna idé om att leva i frisk luft, i kontakt med naturen, en fantastisk möjlighet att investera i framtiden och det kommer att vara fördelaktigt för de extraordinära bergen i Italien.

Dekretet kommer att publiceras den 1 september och kommer att pågå till och med den 31 december 2021 och kommer att kombineras med andra liknande initiativ för att stödja verksamheten i Italiens bergsområden.

Vilka italienska kommuner i Piemonte betalar dig för att bo där

Det finns 465 små kommuner: 48 i provinsen Alessandria, 12 i provinsen Asti, 48 i provinsen Biella, 132 i provinsen Cuneo, 3 i provinsen Novara, 132 i provinsen Turin, 66 i Verbano-Cusio-Ossola, 24 i provinsen Vercelli). En fullständig lista finns på respektive webbplats.

Vem kan ansöka? Efter ålder: vem är född från 1955 och framåt, vem vill flytta till en av de aktuella bergskommunerna; i synnerhet kommer de som är födda sedan 1980 att få en högre poäng för att uppmuntra ungdomars deltagande i detta initiativ.

Vilka är kraven för att få bidrag? Kort sagt: i en av de angivna kommunerna måste huvudhuset vara beläget i tio år. Propoäng: Ytterligare poäng tjänas in, till exempel arbete eller distansarbete åtminstone 50% i hemmet för vilket finansiering begärs. Ytterligare punkter också för dem som renoverar en byggnad med arkitektoniska och landskapslösningar från Piemonte -regionen, med material som är typiska för Piemonte -alplandskapet och tilldelar verk till företag med registrerat kontor i Piemonte bergskommun.

Vid handpenning för köp av bostad måste köpeavtalet avtalas inom 6 månader från godkännandedatum, medan renoveringar måste slutföras inom 18 månader. Rapporten måste dock lämnas in inom 3 månader från det att arbetet slutförts.