Italien:

Corso Imperatrice, 8 - 18038 Sanremo (IM)
Telefon: +390184639032 - +393884227146
E-post: info@azarovs.ru

Om du har fattat ett beslut om att köpa fastigheter på Cote d'Azur i Italien, kommer du säkert att inse det fulla ansvaret för denna händelse. Och självklart vill du att en person som hjälper dig att inte bara hitta din drömlägenhet, utan också spara pengar, att arbeta med att söka fastigheter, förbereda alla nödvändiga dokument.

Hur väljer man en fastighetsmäklare på Franska rivieran och Italien?

1. Var noga med att fråga fastighetsmäklaren om han arbetar med fastigheter hela tiden, eller deltar i aktiviteter av detta slag som ett sidojobb då och då. Vår fastighetsbyrå ligger i San Remo, Ligurien, Italien. Faktum är att vi har haft att göra med fastigheter i denna region länge, vi känner många rysktalande fastighetsmäklare väl. Och vi är väl medvetna om hur intensiv fastighetsaktiviteten är, hur mycket den kräver uppmärksamhet på sig själv, ständig analys av den italienska marknaden, studier av innovativ teknik och försäljningsmetoder.Ut vår egen erfarenhet kan vi säga att kombinera fastighetsaktivitet i Italien med något annat är helt enkelt orealistiskt.

Om en person berättar att han är en fastighetsmäklare bara för skojs skull, att han har ett huvudjobb, bör du inte räkna med en hög professionalism i tillhandahållandet av tjänster. Även om en sådan agent ber om ett lägre pris för sina tjänster. En annan egenskap i Italien är närvaron av mellanhänder. Fastighetsförmedling i flera lager är en vanlig praxis här. Människor förhandlar ofta med fastighetsbolag för att locka kunder mot en viss avgift. Vad betyder detta för dig? Vanligtvis slutar allt med en ökning av kostnaden för tjänster för dig: byrån måste "återbetala" den provision som de gav till mellanhanden åt dig.

2. Om du tidigare har letat efter fastigheter vid Frankrikes eller Italiens kust i Ligurien, har du förmodligen stött på rekommendationer på Internet mer än en gång för att leta efter en pålitlig rysktalande fastighetsmäklare genom vänner och människor du kan förtroende. Å ena sidan är det vettigt, men å andra sidan ... Tänk dig att din vän köpte en lägenhet i norra Italien med hjälp av någon agent. Samtidigt var hon ganska nöjd med att agenten ibland var försenad, inte alltid kom för visningar, inte ringde tillbaka vid en viss tidpunkt, som utlovat. Kanske märkte din vän inte detta, men är du redo att "förlåta" sådana bagateller?

Det är osannolikt att du känner dig bekväm med en icke-punktlig person om du själv är mycket seriös med avtalen. När du får rekommendationer från vänner om en fastighetsmäklare, försök att klargöra exakt vilka egenskaper hos en professionell fastighetsmäklare han gillade, hur personen löste problemen som uppstår, etc. Det blir bättre om du kontaktar flera byråer på den liguriska kusten (eftersom du vill köpa fastigheter här) och bekanta dig med flera ombud, ta reda på så mycket information som möjligt om dem, läsa recensioner om deras arbete online. Varje mer eller mindre professionell byrå kommer att ta hand om sitt rykte i Italien, och ryssarna är alltid bekanta med namnen på bra agenter.

3. Var uppmärksam på hur varje agent talar om sina kollegor. Eventuella avundsjuka ord, irriterande toner i rösten indikerar bara att personen själv inte är särskilt framgångsrik i sina aktiviteter. Att lita på detta är definitivt inte värt det. Och han har verkligen lite arbete, eftersom det tar dålig tid att samla skvaller och chatta om kollegor. I allmänhet tror jag att du förstår vad vi skriver om!

4. Du kan bedöma professionaliteten hos en agent genom att lära dig hur han fungerar. Till exempel handlar vår byrå uteslutande om fastigheter i Ligurien och Franska rivieran, och inte som huvuddelen av mellanhänder i hela Italien.

Detta är den liguriska kusten i Italien och Frankrike. Vi har varken lust eller möjlighet att sprutas över hela landet, men vi känner den lokala fastighetsmarknaden perfekt. Detta talar om professionalism.

5. Var uppmärksam på kostnaden för tjänster i byrån. Naturligtvis älskar alla att spara. Det finns dock genomsnittspriser för tjänster från en fastighetsmäklare i Italien. En professionell kommer inte att ägna sig åt dumpning - det här är kännetecknen för nybörjare och "amatörer".

6. Det är mycket VIKTIGT att byrån du vill lita på har ett kontor och en stationär plats. Akta dig för alla som arbetar i lägenheter eller som träffar dig på ett kafé eller en tredjeparts fastighetsbyrå. Varje byrå som respekterar sig själv bör ha ett kontor med personal, reklam, personlig webbplats, etc.

Jag hoppas att du gillade vår korta artikel och att du ungefär vet vad du ska göra när du väljer italienska eller franska rysktalande fastighetsbyråer!

Яндекс.Метрика