Italien:

Corso Imperatrice, 8 - 18038 Sanremo (IM)
Telefon: +390184639032 - +393884227146
E-post: info@azarovs.ru

Vilket ansvar har en fastighetsmäklare i Italien?

För dem som en gång stötte på fastighetsmäklare i Ryssland kommer denna artikel att vara en uppenbarelse för dig. Det är annorlunda i Italien!

Här kan en agent representera både köparen och säljaren. Och till båda sidor måste han vara lika lojal!))

Så agentens uppgift är att genomföra transaktionen från början till slut, kringgå och kringgå alla hinder och "dolda fällor", att vara läskunnig och förstå lagstiftningen i landet, samt att ha kunskap om husbyggnad i Italien .

Agenten är skyldig att själv granska dokumenten, visa dem för notarien och först då, om det inte finns några belastningar, risker, fortsätta kommunikationen med parterna om objektet.

Från min praktik: som fastighetsmäklare kommer jag definitivt att ge mina kunder råd, ge praktiska råd om objektet: är det värt att gå vidare eller är det bättre att glömma det här rummet och utan tvekan kommer jag att erbjuda andra alternativ om det behövs.

En viktig punkt: vi registrerar kontraktet hos skattekontoret! Detta är en garanti mot dubbel-trippel fastighetsförsäljning. Du kan utföra proceduren själv, men agenten kommer att göra det professionellt för båda parter!

Enligt den italienska civillagen slutar en fastighetsmäklares arbete efter undertecknandet av det preliminära kontraktet - det vill säga före transaktionens slut och överföring av äganderätt. Vid denna tidpunkt har den italienska fastighetsmäklaren rätt att få en provision.

Tycker du att det är fel? Men det ytterligare beror inte på agenten om du bestämmer dig för att begränsa dig själv i detta skede. Men partiet, skyddat av agentens behöriga handlingar, kan vara lugn om den framtida fastigheten.

Hur fungerar jag? Jag tar affären fram till köp- och försäljningsavtalets ingående. Jag har en enorm databas med fastighetssökning i hela Italien, Frankrike och Monaco, jag kan erbjuda valfritt alternativ för att sälja fastigheter

Jag får ofta frågan: "Vad är ett preliminärt avtal?" Jag kommer att prata om detta i nästa artikel.

Om du har några frågor, skriv, jag svarar!

Яндекс.Метрика