Italien:

Corso Imperatrice, 8 - 18038 Sanremo (IM)
Telefon: +390184639032 - +393884227146
E-post: info@azarovs.ru

De pratar om mat hela tiden!

"Gör inte en kult av mat!" - sa Ostap Bender

Det verkar som om köket, särskilt det nationella, inte förgäves är relaterat till landets kultur och präglar landet. Frosseri och tanklös överätning är en sak, men att prata om mat är kultur och konst. Vad finns det, mat, vin - det här är heliga ämnen! Du kan prata om detta åtminstone så länge som möjligt!

Enligt min mening älskar italienare bara att chatta! Och ämnet mat är helt outtömligt.

Och vad mer att prata om förutom mat och väder, vilket skulle drabba absolut alla? I Italien blir vi ofta berusade om hur seriöst och länge italienarna kan diskutera MAT. De kommer att stå i en cirkel och låt oss skramla om vilken läcker oxsvans de har lärt sig i den nya trattoria: "Mario, du måste gå dit! Men terramissan var inte särskilt bra. Det är allt för att de lagt fel kex. Jag gör det godare hemma. Vänta, jag ska berätta hur det ska vara. Ta äggen ... "

Det är okej att Mario är en man. I Italien är det mer än normalt att diskutera kulinariska frågor med män. De kommer faktiskt hem senare och lagar mat.

Italienarna är noga med sin mat. Dessa är på intet sätt fashionabla dieter och avslag på allt i världen. Detta är exakt ett annat tillvägagångssätt för mat. De är intresserade av: vad är denna maträtt gjord av, var växte denna kronärtskocka och var gick denna get? Det finns naturligtvis tillagningsprocessen. Hur exakt ska man laga jordärtskockor, vad ska man pressa ut maximal smak av dem?

Varje italienare har sin egen favoritrestaurang. Varje region har sina egna typer av pasta och såser. Därför räcker det inte i Italien att se vad du har på tallriken. Folk kommer till en restaurang, väljer en maträtt och har en lång diskussion med servitören om produkternas ursprung, beredningsmetoden och historien.

Jag gillar sådana samtal, dessutom uppskattar jag italienarna för ett sådant förhållningssätt till gastronomiska nöjen.

Finns det finsmakare bland er?

Яндекс.Метрика