Italien:

Corso Imperatrice, 8 - 18038 Sanremo (IM)
Telefon: +390184639032 - +393884227146
E-post: info@azarovs.ru

Hur man betalar för en fastighetsmäklares tjänster i Italien 2021

Nyligen ringde en vän och frågade: ”Lyssna, förklara för mig vem och hur jag ska betala provisionen till en fastighetsmäklare i Italien, jag är förvirrad.

Om du vill att din italienska affär ska vara så säker som möjligt, anlita en mäklare! Speciellt om du inte är expert på italiensk lag och inte vet var "överraskningen" väntar dig

Hitta en professionell agent som har arbetat i mer än ett år - det här är en garanti för affären!

Vem betalar agenten? Italiensk lag förbjuder inte att ta emot uppdrag från båda sidor. Om köparen och säljaren har sina egna agenter delas provisionen. Vid tecknandet av ett köpeavtal ingår ett preliminärt kontrakt, en klausul om fastighetsmäklarens provision.

Nyans: om den första visningen av objektet skedde med en specifik specialist, måste du köpa objektet med hjälp av denna agent om du köper den här egenskapen. En köpare som lämnar en annan agent måste betala en provision till båda.

Det finns flera punkter:

Om ett preliminärt avtal tecknas för att säkra själva transaktionen anses agentens arbete vara avslutat och han har rätt till hela ersättningen.

I praktiken kan betalningen delas in i två delar: efter att parterna har undertecknat köpeavtalet och på dagen för undertecknandet av ägarbrevet.

Och när du köper på kredit kommer byrån att få ersättning först efter ett positivt beslut från den finansiella organisationen

PRISET FÖR MÅLET INKLUDERAR INTE REALTORS KOMMISSION!

Provisionen betalas med en garanterad icke-kontant betalning.

Hur är det med kommissionens storlek?

Som regel har varje region i Italien sin egen storlek från 3 till 5%, glöm inte 22% moms (inte för alla byråer). I praktiken: procentsatsen förhandlas fram och fastställs i kontraktet.
Finns det några andra frågor? Skriv - jag svarar!

Яндекс.Метрика